REVIEWS - EIWITTEN

DEDICATED NUTRITION - FUSION PRO (17 SMAKEN BESCHIKBAAR)                                        29 JANUARI 2019


 SCORE: 32/40

 

 

SMAAK

˜˜˜˜˜˜˜˜™™

OPLOSBAARHEID

˜˜˜˜˜˜˜™™™

VERKRIJGBAARHEID

˜˜˜˜˜˜˜˜™™

WAARDEN

˜˜˜˜˜˜˜˜˜™


Dedicated Nutrition is een bekend supplementen merk met kwalitatief goede producten. Zo ook de Fusion Pro. Dit product bevat een 50/50 mix van twee verschillende eiwitsoorten, namelijk de gebruikelijke Whey voor de snelle opname en een caseïne variant voor een geleidelijk afgifte van aminozuren. Het merk beweert ook niet aan amino-spiking te doen én daar houden wij natuurlijk van. Waar diverse merken hun eiwitgehalte omhoog weten te krikken door diverse toevoegingen van aminozuren, zal je dat bij dit merk niet tegenkomen. Voor kwaliteit mag je ook zeker iets meer betalen in mijn ogen. Lees verder om meer over mijn ervaringen en het product te weten te komen.

  • Milk Protein Concentrate (MPC) staat voor de caseïne in het product. Zoals wel bekend is bij velen, bestaat melk voor 80% uit caseïne en 20% uit whey. Uit het label maak ik op dat het hier om de MPC80 gaat. Dit houdt in dat 80% caseïne is en 4% lactose. Dit durf ik alleen niet helemaal met zekerheid te zeggen. Labels zijn vaak nooit helemaal compleet en vaak zetten bedrijven moeilijke woorden neer voor stoffen die voor de gemiddelde persoon al snel worden vergeten.
  • Whey Protein Concentrate (Uit Melk en Soya) Deze vorm van eiwit wordt door het lichaam snel opgenomen. Ideaal voor na het opstaan of voor na de training. 
  • Vormen van suikers zijn de zoetstoffen (Sucralose, Acesulfame K), Fructose en Lactose.

 

Ik ben heel erg fan van de smaak Stracciatella Gelato. De smaak is erg vol, romig en geeft je exact de juiste verhouding zoetigheid. De toevoeging van caseïne maakt de shake een stuk dikker en voller wat je een iets meer verzadigend gevoel geeft. Dus voor tijdens een cut vind ik dit product ideaal en eigenlijk wel een must. Tijdens de cut geven de maaltijden mij een minder verzadigend gevoel. Dit is puur omdat de calorieën per maaltijd lager zijn en dus ook vaak veel minder in volume. Een vol gevoel probeer je dan te creëren door veel te drinken. Let er op dat je bij deze shake iets meer water dan gebruikelijk in je shakebeker moet doen. Verder heb ik de Triple Rich Chocolate en de Cookies & Ice Cream geprobeerd, deze waren 'gewone, wel ok' smaken, maar voor mij niet zo zeer een vervolg waard gezien de Stracciatello Gelato gewoon echt een topper is. Dit product is overigens leverbaar in een 2 lbs versie (zak/pouch) en de 4lbs versie (pot).

 

Conclusie

 

Ik gebruik dit product nog steeds tijdens mijn bulk periode. Als ik heel eerlijk ben maakt het tijdens een bulk niet zo zeer uit welk whey, isolaat of caseïne product je gebruikt. Zorg gewoon voor een goede eiwit inname. Dit kan dus ook met voeding! In principe vind ik deze shake perfect voor tijdens een cut, dit gezien het product een uitstekende verzadiging geeft. Fusion Pro is een uiterst goeie shake met de combinatie van twee soorten eiwitten. Waar de whey na 90 minuten vrijwel volledig is opgenomen door het lichaam, zorgt de caseïne voor een geleidelijke afgifte van aminozuren tot wel 8 uren lang. Ook de toevoeging van caseïne zorgt ervoor dat je een meer verzadigd gevoel hebt. Deze wat dikkere shake heeft een prima smaak en kan prima op elk moment van de dag genomen worden, met name voor het slapen. Gezien de Fusion Pro een combinatie is van eiwitten heb je eigenlijk geen ander eiwitproduct meer nodig. De lage hoeveelheid koolhydraten en vetten in combinatie met een goede portie eiwitten maakt Fusion Pro van Dedicated Nutrition een must in je supplementenkast. Uiteraard bij www.spierfabriek.com te verkrijgen en met de code "FITCOACH" krijg je zoals altijd de gebruikelijke 5% korting op je bestelling.