REVIEWS - EIWITTEN

BODYMASS NUTRITION - MUSCLE MASS (2 SMAKEN LEVERBAAR)                                                              31 JANUARI 2019


 SCORE: 24/40

 

 

SMAAK

˜˜˜˜˜™™™™™

OPLOSBAARHEID

˜˜˜˜˜˜˜˜™™

VERKRIJGBAARHEID

˜˜˜˜™™™™™™

WAARDEN

˜˜˜˜˜˜˜™™™


Whey eiwitten van de Action... Tegenwoordig kan je alles vinden in deze winkel, dus ook voedingssupplementen. In hoeverre zijn deze producten de moeite waard? De gegevens die ik op de site kan vinden zijn in ieder geval minimaal. Dit product wordt aangeboden voor een prijs van €19,95 voor maar liefst twee kilo eiwitten! Dat is €0,30 per 30 gram serving. Drijven populaire A-merken de prijs zo hoog op of worden hier goedkope ingrediënten gebruikt? Lees mijn bevindingen hier.

Volgens de ingrediëntenlijst zit er alleen een vorm wei eiwit concentraat in het product dat vanuit melk afkomstig is. Is hier ook een vorm van aminospiking van toepassing? De veel gebruikte aminozuren om het kunstmatig omhoog brengen van de eiwitwaarden in een dergelijk product zijn: Glycine, Taurine, Alanine en zelfs Creatine. Nu zit er in dit product Glycine en Alanine in een minimaal mate. In hoeverre zijn dit de nodige fillers? Sommige beweren zelfs dat als er een lijst met aminozuren zijn weergegeven (al dan niet toegevoegd), dat je er al met een grote boog omheen moet lopen. Je koopt een wei product en geen aminozuren drankje. Maar goed, in hoeverre deze aminozuren zijn toegevoegd is niet bekend.

 

Verder zijn de koolhydraten uit dit product volledig aan suikers te wijden. Al is dit wel weer een verwaarloosbaar aantal per serving. Verder zijn er aan de waarden geen rare dingen te zien en bevat het een mooie hoeveelheid eiwitten.

De smaak van de vanille die ik heb geprobeerd was wel ok. Hoewel vanille een vrij basic smaak is die meestal wel prima smaakt, vind ik het aan de andere kant ook best een tricky smaak. Vaak vind ik vanille iets kunstmatigs hebben. Deze is dus voor mij persoonlijk een beetje op het randje. Maar als je deze smaak vergelijkt met een Pro Supps, loopt deze smaak toch echt een paar stappen achter. De oplosbaarheid van het product is in orde. Wel doe ik er niet heel veel water bij gezien deze shake best te snel waterig wordt. Let hier dus op!

 

Conclusie

 

Als je geen beter alternatief hebt en je hebt toch een toevoeging van eiwitten nodig in de vorm van een shake. Kan je in mijn ogen prima dit product gebruiken. Ik ben er niet heel tevreden over, maar het product geeft je toch de voedingsstoffen die je nodig hebt. Ik koop natuurlijk nog altijd mijn producten het liefst bij een sportvoedingszaak, dus zorg altijd voor een voorraadje. Verder is de prijs een aspect die veel mensen trekt om dit product te kopen. Waar je bij veel merken voor een kilo al snel twintig euro betaald, krijg je bij de Action gewoon twee kilo!!! Je kan zeggen wat je wilt, goedkoper ga je het niet snel vinden.