REVIEWS - VOEDING

REDCON1 - MRE BARS (7 SMAKEN VERKRIJGBAAR)                                                                                3 JANUARI 2019


SCORE: 29/40

 

 

SMAAK

˜˜˜˜˜˜˜˜˜™

PRIJS

˜˜˜˜™™™™™™

VOEDINGSWAARDEN

˜˜˜˜˜˜™™™™

STRUCTUUR

˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜


Het bekende merk Redcon1 heeft ook eiwitrijke repen in hun assortiment. In hoeverre komt dit merk met de concurrentie mee gezien de markt vrij populair is. De klanten die dit soort producten aanschaffen, zien in deze eiwitrepen en koekjes wereld de voordelen ten opzichte van een standaard whey shake of een andere eiwitbron. Ook zijn de eiwitrepen van tegenwoordig niet zo heel veel slechter wat betreft smaak dan de welkbekende Mars of Snickers (Deze hebben trouwens ook high protein varianten). Hoewel het beweert dat het een meal replacement bar is, vind ik eiwitrepen niet verzadigend genoeg om een maaltijd compleet te vervangen en het vult zeker niet beter dan een bord met rijst met de zelfde waarden. Eiwitrepen zijn in mijn beleving prima tussendoortjes of een snack voor onderweg.

 

Redcon1 beweert dat het product echte whole foods bevat zoals: havermout, zalm, kip, eieren, bruine/zilvervlies rijst en zoete aardappel. Verrassend genoeg vind ik dit ook te merken in de structuur van de reep. Het geeft je toch een bepaalde bite en het heeft voor de verandering niet zo een typische protein bar smaak en structuur die we wel kennen van de eerste generatie eiwitrepen. De coating van de reep is ook prima van smaak en geeft je een goede zoete smaak. Voor mij persoonlijk vind ik deze wat betreft zoetigheid wel ok. Het is nog net niet té zoet in mij beleving dus het eet wel goed weg.

Deze repen zijn voordelig te verkrijgen in een pick 'n mix actie bij www.spierfabriek.com voor €19,48. Hier krijg je dan 6 bars voor. Los zijn ze te verkrijgen voor €3,50. Deze repen zijn dus niet de meest voordelige repen die er op de markt zijn, maar voor kwaliteit willen sommige mensen toch net even wat meer betalen. Gebruik overigens de code: FITCOACH voor extra 5% korting op deze repen van Redcon1, zo ben je nóg voordeliger uit!

 

Wat zit er nu allemaal in deze reep?

 

Koolhydraten: 29 gram (43,3%)

Eiwitten: 20 gram (29,8%)

Vetten: 9 gram (13,4%)

 

Percentage toegevoegde suikers komt neer op 6 gram, oftewel 7,5%. Het is niet een reep die ik tijdens het afvallen zou gaan gebruiken. Daarvoor zijn de koolhydraat en vetwaarden gewoonweg te hoog. De waarden zijn verder vrij standaard en in deze range is er ontzettend veel keus wat betreft merken met ongeveer dezelfde waarden. 

 

 

Conclusie

 

De Sprinkled Donut heeft een fijne smaak en was niet extreem zoet. De structuur van de reep was ook erg aangenaam en daardoor makkelijk weg te eten. Het enige minpuntje is de prijs en de beschikbaarheid van het product. Als je een heerlijke reep uit het hogere segment van de A-merken zoekt met goede structuur, smaak en voedingswaarden en de prijs van ruim €3,- ben je bereid te betalen... Dan is de MRE Bar een hele goede kandidaat om eens een keer te proberen!