REVIEWS - VOEDING

BODY & FIT - CLEAN PROTEIN BARS (10 SMAKEN BESCHIKBAAR)                         LAATST BIJGEWERKT 24 OKTOBER 2018


SCORE: 26/40

 

 

SMAAK

˜˜˜˜˜˜™™™™

PRIJS

˜˜˜˜˜˜™™™™

VOEDINGSWAARDEN

˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜

STRUCTUUR

˜˜˜˜™™™™™™


Hierbij een korte review van de Clean Protein Bars van Body & Fit. Deze repen hebben de perfecte waarden voor een laag koolhydraat dieet. Ze zijn zelfs handig om je eiwitten bij een cheatmeal aan te vullen of om een cheatmeal te compenseren. Voor zover ik weet zijn deze repen het laagst in hoeveelheid koolhydraten op de markt van eiwitrepen. Veel eiwitrepen beweren low carb te zijn, maar ze zullen nooit onder de waarden van deze clean protein bars komen. Met een waarde van nog geen 3 gram koolhydraten per reep is dat nagenoeg niks. Of ze de nodige voldoening geven en hongergevoel genoeg onderdrukken, dat denk ik niet. Maar het is een prima tussendoortje met een goede hoeveelheid eiwitten. Het zijn niet zo zeer de meest lekkere eiwitrepen met een zoete suikerachtige coating die we kennen, deze repen eet je om bepaalde doelen te realiseren. De smaken zijn goed te doen, met name de varianten Chocolate White Chunks en de Cookie Dough Almond geven voor mij een extra toevoeging ten opzichte van de andere smaken.

 

Chocolate White Chunks

 

Deze repen geven je echt het gevoel dat je een lekkere zoete lekkernij aan het eten bent met de smaak van chocolade. Wat wil je nog meer, dit is echt een traktatie. Van de structuur moet je natuurlijk houden en de reep is misschien iets te zoet. Verder is het wat licht korrelig en af en toe zijn de chunks heel slecht verdeeld over de reep. Het is alsof je af en toe een klont melkpoeder in je mond hebt... (zie foto's) Dat is dan een klein minpuntje van deze reep. Of hierdoor de waarden van de voedingsstoffen wijzigen is dus nog maar de vraag. Maar over het algemeen genomen, dé perfecte reep voor als je echt iets verantwoord en toch lekker zoet wilt eten tijdens de 'cut'.

 

Cookie Dough Almond

 

Ook deze smaak is voor mij een aanrader in de reeks Clean Protein Bars. De nootjes geven een wat andere bite dan de andere 'kale' varianten. Het is alleen jammer dat de repen wat stug en kleiig overkomen en het wat lastig weg eet. Dit is overigens bij de meeste smaken van deze reep het geval. Over de smaak heb ik verder weinig op aan te merken. Een optie voor de stugheid kan je wellicht oplossing door de reep wat op te warmen. Een ander minpuntje van de structuur is dat je heel erg merkt dat je een soort laagjes cake aan het eten bent (zie foto's). Je ziet dat tussen de lagen iets poederachtigs zit, wat je overigens niet proeft als je het als een geheel eet. Het is een beetje iets wat een oog wat kan storen. Hier merk je echt dat dit product in een flinke massaproductie is gemaakt.

 

Conclusie

 

Als je eiwitrepen zoekt die dé meest perfecte waarden hebben voor je laag koolhydraat dieet, dan zijn de Clean Protein Bars dé perfecte oplossing! Naast de lage hoeveelheid koolhydraten bieden deze repen je ook een berg aan vezels. Wellicht ook een puntje om mee te nemen in de overweging om eiwitrepen aan te schaffen. Verder is de structuur van de meeste repen wat stug met een wat kunstmatig smaakje. Als je je daar niet teveel aan stoort dan zou ik niet zozeer verder kijken naar wat anders. Een optie zou kunnen zijn om de repen wat kort op te warmen om de reep wat zachter te maken. Dit geeft een totaal andere beleving dan de stugheid van een koude reep. Natuurlijk zijn er tal van andere merken en variaties op de markt die véél lekkerder zijn. Maar als je puur naar de waarden kijkt, zijn er nauwelijks repen die in de buurt komen.

 

Ook is het een beetje jammer dat een tijdje terug de combideal van Body & Fit Shop minder gunstig is geworden, dit gezien de prijs flink is gestegen. Hiervoor een minpuntje voor de score. Al met al toch een aardige prijs voor een doos repen met uiterst goede waarden. Dit is mijn favoriet voor het 'cutten'.