Reviews


Optimum Nutrition - Whipped Bites

Diverse smaken leverbaar

 

Laatst bijgewerkt 15 April 2019

Het merk Optimum Nutrition die al jaren bekend staat om zijn kwalitatief goede producten, met name de Whey eiwitten, heeft zich ook op de proteïne repen markt gestort. In hoeverre komen ze mee met de concurrentie als het gaat om smaak en kwaliteit? Ik probeer het uit met de Whipped Bites - Salted Caramel.

Optimum Nutrition brengt deze repen op de markt zonder extra suikers toe te voegen aan het product, wat zeker een positief punt is. Tegenwoordig worden de toegevoegde suikers overal zo een beetje verbannen uit producten. Om maar even gelijk duidelijk te zijn is deze reep zeker niet de beste reep op de markt van de eiwitrepen. Deze bar is echt super zacht! Of dit iets is wat je lekker vindt of niet is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Als je echt een bite zoekt in een reep dan is dit 100% niet de juiste reep voor jou. De reep wordt ook vrij snel klam in je handen door de chocolade laag om de bar. In de zomer denk ik niet dat deze en andere repen met een coating lang heel zullen blijven. Het zal waarschijnlijk een wat kliederig zooitje worden vooral als je zo een reep in de auto bent vergeten hartje zomer. De smaak die ik heb geprobeerd "salted caramel" is wel ok en goed zoet van smaak. De zoetigheid heft een beetje de typische proteine reep smaak op, maar toch proef je de smaak ervan. Wellicht zit er een wat kunstmatig smaakje aan de reep wat dan wel weer een minpuntje is. Verder doordat de reep enorm zacht is eet het wel heel makkelijk weg. Het is net een cakeje. Een ander wellicht handige variatie van deze Whipped Bites is dat ze verpakt zijn in twee kleine reepjes, zodat je je portie gemakkelijk kan verdelen.

 

Conclusie

 

Het is een ok reep voor de variatie. Maar om heel eerlijk te zijn zijn er veel betere opties voor eiwitrepen op de markt. Ook betreft smaak en voedingswaarden is dit zeker niet een van de toppers. Probeer het een keer voor de afwisseling uit. Ik persoonlijk zal niet heel snel weer deze bar aanschaffen. Misschien probeer ik een keer een ander smaakje, maar sowieso de bite is iets dat ik wel mis in een bar. Dat de reep is opgedeeld in twee kleine reepjes is wel handig. Zo kan je dit eenvoudig verdelen over twee dagen en makkelijk aanpassen aan je hoeveelheid macro's.

Voedingswaarden

 

per portie (1 verpakking / 2 mini bars)

 

Calorieën: 245 kcal

Koolhydraten: 29 gram (waarvan suikers: 2,9 gram)

Eiwitten: 20 gram

Vetten: 7,9 gram (waarvan verzadigd: 4,7 gram)


 handige verpakking (2 losse bars)

eet makkelijk weg

geen toegevoegde suikers

prijs/kwaliteit

smaak

smelt snel

wat kunstmatig van smaak