REVIEWS - VOEDING

SINFIT - CRUNCHY PROTEIN BAR (4 VERSCHILLENDE SMAKEN)                         LAATST BIJGEWERKT 18 OKTOBER 2018


SCORE: 27/40

 

 

SMAAK

˜˜˜˜˜˜˜˜™™

PRIJS

˜˜˜˜˜˜™™™™

VOEDINGSWAARDEN

˜˜˜˜˜˜™™™™

STRUCTUUR

˜˜˜˜˜˜˜™™™


Sinister Labs, het merk van 7-voudig Mr. Olympia winnaar Flex Lewis, maakt de laatste tijd steeds meer bekendheid. Het merk heeft unieke producten in het assortiment. Van diverse poeders en pancakes tot eiwitrepen, koekjes en cafeïne rijke spreads.

 

Voor nu heb ik de Crunchy Protein Bars in deze review. Deze repen zijn onder andere bij www.spierfabriek.com te verkrijgen in een interessante pick-n-mix variant. Deze repen komen in vier verschillende smaken: Cinnamon, Caramel, Peanut Butter en Chocolate. Ik heb nu de Caramel en de Cinnamon geprobeerd en ik moet zeggen dat ik hier best tevreden over ben.

 

Deze Crunch Bar bevat een goede 30 gram eiwitten per reep. Een goede hoeveelheid per portie. Het eerste dat mij opvalt is dat de coating van reep best snel zacht wordt, vandaar de iets mindere score voor structuur. Het kan hierdoor zijn dat het bij wat warmer weer dit een vrij plakkerige en vieze boel kan geven, dus dat is wel een beetje jammer. De totale koolhydraten bedragen 28 gram, waarvan 8 gram aan toegevoegde suikers. En dit is ook goed te proeven. De Caramel variant is erg zoet, misschien wel een beetje té zoet. Dit zorgt er wel voor dat de typische eiwitreep smaak een beetje gecoverd wordt. Wat ook een beetje jammer is zijn de hoeveelheid vetten in deze reep, maar liefst 16 gram. Op een reep van 83 gram is dit bijna 20% van de totale hoeveelheid.

 

Conclusie

 

Deze Crunch Bar is een lekkere, maar erg zoete eiwitreep. Voor de zoetigheid liefhebber een dikke vette aanrader! De reep biedt prima eiwitwaarden (30 gram), alleen hadden de hoeveelheden koolhydraten (28 gram/33,7%) en de hoeveelheid vetten (16 gram/19,3%) wel wat omlaag gemogen. Dit is een perfecte reep voor na de training, voor de bulk of voor een cheatmeal of dag. Gebruik deze reep dus niet als je wilt afvallen en je weinig speling hebt voor deze calorieën. Eén reep telt maar liefst 350 kcal. Als de waarden iets gunstiger waren, had deze bar flink beter bij mij gescoord. Maar goed... Over het algemeen is dit een goed alternatief voor je standaard Snickers of Mars reep. De eiwitvarianten van deze merken zijn redelijk gelijk kwa waarden, maar ik gok iets minder zoet als de SINFIT. Als het merk met een lage calorie variant komt, ben ik de eerste die deze wil gaan testen. Voor nu een dikke voldoende voor deze candy bar.